June 29, 2017, 02:59:02 PM*

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]
Print
Author Topic: My C64 + XE1541  (Read 5702 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7790



« on: April 04, 2009, 03:27:23 AM »

I have been trying to get my new XE1541 adapter working so I can send games over to my C64. I even ended up getting an old IBM Thinkpad (thanks Dale!) to run 64HDD and VC1541 in pure DOS mode. To no avail Sad

I gave it a go again today and well, it's sending data for sure but then it's failing on an error. The good news is the manufacturer is sending me a new adapter Smiley Anyway for now take a look at screenshots of it failing miserably.


* XETest1.jpg (68.3 KB, 1024x768 - viewed 436 times.)

* XETest2.jpg (60.43 KB, 1024x768 - viewed 410 times.)

* XETest3.jpg (50.29 KB, 1024x768 - viewed 413 times.)

* XETest4.jpg (61.41 KB, 1024x768 - viewed 419 times.)

* XETest5.jpg (201.36 KB, 1024x768 - viewed 436 times.)
« Last Edit: April 04, 2009, 03:44:41 AM by headkaze » Logged
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7790



« Reply #1 on: April 04, 2009, 03:54:15 AM »

I sent an e-mail to the author of 64HDD and offered to port it to Windows. This is his reply

Quote
Hi Ben,

Nice to hear from another C64 fan from Perth - there seem not to be too many around.

On the Win32 front, the problem with 64HDD is the strict timing in multitasking environment. With CBM4Win, it is the master so its able to (mostly) control the timing of the protocol to the drives (slaves). 64HDD operates the other way around - it needs to always be a ready watching for signal edges and respond. This needs to be done with exclusive polling or high priority interrupts. Unfortunately only one interrupt pin on the LPT port.

The only way I believe to get the program working under a multi-tasking OS with some hardware to do the low level signal work. Had started something a few years back with a German friend, but "life" things have taken priority.

Hope you get your setup up and running,

Nick

So looks like I will have to run it in DOS then!
Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12937



« Reply #2 on: April 04, 2009, 08:27:51 AM »

Looks like it... works for me using libretto in pure dos and in win95 most of the time.
Logged

Coding for the love of it!
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7790



« Reply #3 on: April 08, 2009, 03:11:29 AM »

Okay I received the new XE1541 adapter today and exactly the same result  Cry

Maybe it's the serial cable I bought? This totally sucks  Angry

Here is a picture of the adapter (well now I have two heh). What type do you have Flash? Is it the cable verson or an adapter like mine? Have you sent off your cable to Vapormile yet?


* xem1541_adapter_din.jpg (37.83 KB, 400x267 - viewed 393 times.)
« Last Edit: April 08, 2009, 03:34:59 AM by headkaze » Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12937



« Reply #4 on: April 08, 2009, 07:03:18 AM »

mine is the cable version, which i cannot bloody well find at the moment Sad

Hopefully your problem is the serial cable, what else could it be???
Logged

Coding for the love of it!
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7790



« Reply #5 on: April 08, 2009, 07:21:25 AM »

It would be great if I could try your cable version out (when you find it). I could send you an XE adapter, they are good quality boards, and see if it works for you?

Otherwise perhaps you have a spare serial cable I could try? I have no idea if the one I bought (which was sold to me as "new") works or not as I don't have any other way to test it right now.

EDIT: You can read more about the XE/XM1541 adapter I have here
« Last Edit: April 08, 2009, 07:25:18 AM by headkaze » Logged
Pages: [1]
Print
Jump to: