May 01, 2017, 05:13:40 AM*

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3 4 ... 9
Print
Author Topic: Warhawk DS Release  (Read 76814 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« on: July 08, 2009, 01:01:11 PM »


We are happy to announce the release of Warhawk DS
This has been an accumulative (and accumulating) effort between Flash and HeadKaze and has taken a quite enjoyable 6 months (nearly) from start to (hopeful) finish.

The game can be downloaded from the official release site (link at bottom of post) and all comments are welcomed on this forum.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=J9gkLHYbhCU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=J9gkLHYbhCU</a>



And just for fun, here is a comparison between the original and the DS release


OK, here is the link for download and also the official site for the Warhawk DS release

Logged

Coding for the love of it!
spacefractal
RBP Team Member
Blue Gene Super Computer
*****
Online Online

Gender: Male
Posts: 3673



WWW
« Reply #1 on: July 08, 2009, 03:16:22 PM »

There is a music jitter in the youtube video at 1:16? Not big and can live with it and dosent downside the video at all.

elsewice

yeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaar!!!!!!!!!!!!!!!!!   Smiley Smiley Smiley





« Last Edit: July 08, 2009, 03:22:59 PM by spacefractal » Logged

The Musician for the RetroBytes Portal Projects.
Chris23235
Altair 8800

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #2 on: July 08, 2009, 06:19:20 PM »

Game works fine on a R4DS Card with R4 firmware, but doesn't work with the Yasu Firmware, at least not for me. Great, great, great game anyway, I love it, thanks.
Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #3 on: July 08, 2009, 08:20:30 PM »

Thanks for the post..

Sadly we have no way of checking every card.. though we have checked R4, cycloDS, AK2i, and both M3 cards with great results. But.. there will be some that have problems with patching.. We may be able to update to support these cards.

Thanks for your comments and we are so glad you like the game.. Feel free to post any problems or bugs!
Logged

Coding for the love of it!
BaDToaD
Proterian
Dragon 32
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 76



« Reply #4 on: July 08, 2009, 08:37:52 PM »

Brings a tear to my eye... Sniff!   Smiley
Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #5 on: July 08, 2009, 08:39:58 PM »

No.... that'll be the onions!!
Logged

Coding for the love of it!
spacefractal
RBP Team Member
Blue Gene Super Computer
*****
Online Online

Gender: Male
Posts: 3673



WWW
« Reply #6 on: July 08, 2009, 08:49:53 PM »

I have to ask, why do it now require the bios files where none of the demos did?

I Trgouht it would been only one release, howover it would been impossible to check on all cards out here, but he do wrote the game did work on one configuration.
Logged

The Musician for the RetroBytes Portal Projects.
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7757



« Reply #7 on: July 08, 2009, 08:52:40 PM »

We were running out of space for some last minute samples so we had to compress some of the graphics using the DS's built in BIOS lzss decompression routine. We saved ~350k of space.
« Last Edit: July 08, 2009, 08:53:43 PM by headkaze » Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #8 on: July 08, 2009, 09:03:56 PM »

now you need the roms to handle the bios functions that no$ does not natively support (iDeaS does, but does not handle ipc - messing up audio). They are easy to find with the file names in the ReadMe.
« Last Edit: July 08, 2009, 09:04:44 PM by Flash » Logged

Coding for the love of it!
spacefractal
RBP Team Member
Blue Gene Super Computer
*****
Online Online

Gender: Male
Posts: 3673



WWW
« Reply #9 on: July 08, 2009, 09:09:58 PM »

found them (I still only have this game rom).

I need to found how how the game saving state as now starte level states, hiscore is saved (now all level skipping is now removed of course), since emulator dosent by now save anything by now. Checking out tomorrow.

I like the new last minuttes samples (speech).

« Last Edit: July 08, 2009, 09:11:32 PM by spacefractal » Logged

The Musician for the RetroBytes Portal Projects.
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #10 on: July 08, 2009, 09:14:43 PM »

The emulators will not save game.. This will only work in hardware.

Level skipping is removed from the game, though cheat mode is still there. You can go to any visited level - if only no$ saved the data

Mate, you need a DS!!!!!!!!!
Logged

Coding for the love of it!
Lobo
RBP Team Member
Blue Gene Super Computer
*****
Offline Offline

Posts: 2998



WWW
« Reply #11 on: July 09, 2009, 01:13:50 AM »

Congrats on release lads, all I can say is 'Whoopee'.  Tongue
Need to get that hiscore back now, grrr...
Logged
Hydeux
ZX81
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50



WWW
« Reply #12 on: July 09, 2009, 08:06:24 AM »

Hi folks !
first post here 'cause I'm interested in playing Warhawk and make a review of it on http://www.shmup.com/ (best shmup related French site you'll ever find  Grin) BUT : I can't get this to work !
I've put the .nds file on my m3 real, black screen with "DLDI compatible..." and "loading"... but nothing more...
I of course have the last firmware, and I've already been playing other homebrews like TouhouDS for instance...

Any idea of what I'm doing wrong ?
Thanx for your answers !
Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #13 on: July 09, 2009, 08:18:02 AM »

Hi folks !
first post here 'cause I'm interested in playing Warhawk and make a review of it on http://www.shmup.com/ (best shmup related French site you'll ever find  Grin) BUT : I can't get this to work !
I've put the .nds file on my m3 real, black screen with "DLDI compatible..." and "loading"... but nothing more...
I of course have the last firmware, and I've already been playing other homebrews like TouhouDS for instance...

Any idea of what I'm doing wrong ?
Thanx for your answers !
Sadly we cannot check compatibility with all cards. This has been tested on an m3 simply and works fine (along with CycloDS, AK2i, R4, R4 sdhc, GBA Movie Player)
So, there is an issue somewhere but without the m3 real (which has problems with some commercial games) we cannot check this. It could be the DLDI auto patching or EFS causing a problem.
All I can say is that this is something that we will look into in due course, and sorry! (not much help am I?)
(though there is always emulation with no$gba as an option?)

ps. I will try to get my grubby hands on a m3 real in the next couple of days.
« Last Edit: July 09, 2009, 08:21:08 AM by Flash » Logged

Coding for the love of it!
Hydeux
ZX81
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50



WWW
« Reply #14 on: July 09, 2009, 08:38:09 AM »

Thanx for your answer anyway !
Keep on the good work, i'll try Warhawk on an emulator then, and check later wether this issue is corrected.
Logged
Cid2Mizard
Altair 8800

Offline Offline

Posts: 3


« Reply #15 on: July 09, 2009, 08:55:54 AM »

Don't works on SuperCard DS one  Embarrassed
Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #16 on: July 09, 2009, 09:27:28 AM »

Don't works on SuperCard DS one  Embarrassed

It could be the same issue that causes a failure on M3 Real. We will get an M3 Real and try and track this issue down. Fingers crossed!
Logged

Coding for the love of it!
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #17 on: July 09, 2009, 10:49:13 AM »

Thanx for your answer anyway !
Keep on the good work, i'll try Warhawk on an emulator then, and check later wether this issue is corrected.

ps. Nice site you have!
Logged

Coding for the love of it!
Kaspal
Jupiter Ace
*
Offline Offline

Posts: 36


« Reply #18 on: July 09, 2009, 10:50:40 AM »

just tried it, and it freezes right after the cart tries to launch it... it doesnt give me a black screen, but a garbled image in both screens. aevery other homebrew i've tried works, and the NDS's are outta contest.

is it a FW problem, or a game's problem?

PS: i have an EZ5 with FW 1.85
Logged
Hydeux
ZX81
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50



WWW
« Reply #19 on: July 09, 2009, 11:47:36 AM »

Quote from: Flash
ps. Nice site you have!
Yes indeed !
 Cheesy

EDIT : here's the thread about Warhawk, but, it seems that nobody managed to play the game...
http://forum.shmup.com/viewtopic.php?p=214567#214567
« Last Edit: July 09, 2009, 11:49:19 AM by Hydeux » Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #20 on: July 09, 2009, 12:07:36 PM »

To all that are having problems running the game!

HeadKaze has worked out that the problem is some cards lack of support/poor support of the embedded file system that we ae using to stream the high quality music from. This is known to trip up several cards (as we have now discovered).

We hope to find a solution one way or the other..

We will keep you informed here and on the official download site HERE.
« Last Edit: July 09, 2009, 12:09:39 PM by Flash » Logged

Coding for the love of it!
headkaze
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7757



« Reply #21 on: July 09, 2009, 01:27:10 PM »

For the people who are having problems with the original EFS version of Warhawk DS. I have now compiled another version which is a FAT version that should work on all cards.

We also made a slight modification of the EFS version so it would be great if people who were having problems to try the new EFS download and if that still doesn't work try the new FAT version.

For the new downloads and more info visit:

http://headsoft.com.au/index.php?category=warhawk&page=download

Please give us feedback on how you go!
Logged
lincruste
Altair 8800

Offline Offline

Posts: 1


« Reply #22 on: July 09, 2009, 02:58:35 PM »

Hi first of all, a huge thank you for this release!

The modified binaries EFS and FAT won't run on an M3DS REAL with the default OS nor the Sakura OS, but it DOES RUN if lauched with Dragon Minded's DsOrganize. I'm not good enough to say why, but it's a working solution, and perhaps it will help you to troubleshoot the issue.

Thanks again for all your team, really!
And sorry for the engrish, by the way.

http://www.dragonminded.com/?loc=ndsdev/DSOrganize
« Last Edit: July 09, 2009, 03:00:49 PM by lincruste » Logged
Hydeux
ZX81
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50



WWW
« Reply #23 on: July 09, 2009, 03:46:18 PM »

I do confirm : on my m3 real, nothing worked BUT using DSOrganize made the FAT version worked perfectly ! (not tried the EFS version...)

Time to play !

EDIT :
 Huh?
This game's GREAT !!!!!
(more details later  Wink)
« Last Edit: July 09, 2009, 04:11:24 PM by Hydeux » Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #24 on: July 09, 2009, 04:21:06 PM »

Huh?
This game's GREAT !!!!!
(more details later  Wink)

He he, thanks so much for the kind words... It has put a smile on my face!

Now all we have to do is iron out the problem we are having on some of the cards and why it works via DSOrganise and not straight from the cards menu.

Can you let us know if the EFS version runs from DSOrganise or is it just the FAT version?
Logged

Coding for the love of it!
Hydeux
ZX81
**
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50



WWW
« Reply #25 on: July 09, 2009, 04:38:14 PM »

Can you let us know if the EFS version runs from DSOrganise or is it just the FAT version?
Both the EFS and the FAT version do work fine when launched via DSOrganize, on my M3 DS REAL.

EDIT : so, what's best to play ? EFS or FAT ? (and why then ?)
« Last Edit: July 09, 2009, 04:42:09 PM by Hydeux » Logged
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #26 on: July 09, 2009, 04:43:06 PM »

Thanks, that is a great help!!

Do you get the full music, and does the hiscore/current level saves work ok?

Have you beaten my highscore of 518,774 yet?

EDIT: It does not really matter what version you use, but the EFS is a better solution as it is all contained it one file. I always prefer that as it is tidyer.  The only real difference is that EFS has the file system stored within the main executable (highscore, options, and all the music) and the FAT version requires these to be stored in a Warhawk Directory.
HeadKaze and I are going to try a few things out on the M3 and supercard later tonight (i managed to get 2 of the trouble cards) and hopefully will be able to sort out the problem and get the game to run without DSOrganise.
« Last Edit: July 09, 2009, 04:48:31 PM by Flash » Logged

Coding for the love of it!
Flash
Administrator
Blue Gene Super Computer
**********
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12575



« Reply #27 on: July 09, 2009, 05:00:06 PM »

I just love this post from gbatemp.net HERE

"Damn not play Warhawk in ages! Great port indeed, it all works so damn well.

I'm with Raydar on this, this and Tyrian are more deserving of retail space than 90% of DS games out there.

IMO this should be stickied so it shows up first. "

Sweet!!
Logged

Coding for the love of it!
Zefrem23
Altair 8800

Offline Offline

Posts: 2


« Reply #28 on: July 09, 2009, 06:55:15 PM »

I can confirm that the FAT version also does not work on Supercard DS One  Cry
Logged
Kaspal
Jupiter Ace
*
Offline Offline

Posts: 36


« Reply #29 on: July 09, 2009, 07:23:34 PM »

hello.

i'd like to say i love your game, but sadly, all i've seen from it are pix... because, every method i've tried, just doesnt work.

i've formatted my MicroSD, in FAT32 and FAT16, dont work.
i've tried the 2 loading methods of DSOrganizer, and none of them boots (the mighty method drops a message that says that somehow, the file could not be read).

thing is, every other homebrew (like Tyrian and TouhouDS) works, and this one, just doesnt.

last thing im gonna try (and that's something i dont like doing) is upgrade the FW of the cart and see if it works... but im not gettin my hopes up.

please, if you find a way (i know you can), to make it boot, please do so... i really wanna play this one (im a shmup ho'), but so far, only pix is all i0ve got.
Logged
Pages: [1] 2 3 4 ... 9
Print
Jump to: